Informacije o trgovačkom društvu

Naziv i skraćeni naziv tvrtke: HARTA društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu, HARTA d.o.o.
Sjedište tvrtke: Štivar 3, 51215 Kastav
Skladište, uprava i veleprodaja: Cesta dalmatinskih brigade 1,51211 Matulji

Upisana u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci, MBS 040233813
Temeljni kapital: 80.000,00 uplaćen u cijelosti
Član uprave, direktor: Željko Lukić

IBAN:
HR9423800061160002557 IKB d.d. Umag ,Ernesta Miloša 1, 52470 ,Umag
HR6624880011100119900 BKS bank d.d , Mljekarski trg 3 , 51000 Rijeka
HR8424070001100658899 OTP banka d. , Domovinskog rata 61 , 21000 Spilt
HR4624840081135130478 RBA d.d. Magazinska cesta 69 , 10 000 Zagreb

MB: 2150476
OIB: 59072650925
Voditelj veleprodaje: Sandra Hrvatin Blažević
Komercijala: Iva Jukić, Irena Battisti, Dejan Cvitanić
Marketing: Iva Jukić

1. Osnovni pojmovi

U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice Harta d.o.o. Cesta dalmatinskih brigada 17, Hrvatska (u daljnjem tekstu Harta d.o.o. ) – Web shop www.harta.hr (u daljnjem tekstu: web shop). Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca. Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. Primatelj se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

2. Osobni podaci i poslovna sposobnost

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje, kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice, te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanje i kupnju proizvoda od Harta d.o.o. tj. za kupnju na web shop-u. Harta d.o.o. sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.

3. Narudžba i trenutak sklapanja ugovora

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Plaćanje naručenih proizvoda trenutno je moguće obaviti općom uplatnicom. Narudžba se smatra zaprimljenom: u slučaju evidentiranja plaćanja na bankovnom izvodu Harta d.o.o. U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Harta d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen. U slučaju plaćanja virmanom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Harta d.o.o. dobije uplatu na bankovni račun ,te kada skladištar prilikom pakiranja robe potvrdi da je naručeni proizvod raspoloživ na skladištu. Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu Harta d.o.o. će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod dobavljiv. Naručeni proizvod, ovisno o tome da li je dostupan na skladištu, Harta d.o.o. isporučuje u najkraćem mogućem roku. Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabrana opća uplatnica, Harta d.o.o se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 rada dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe Harta d.o.o ne jamči za raspoloživost proizvoda.

4. Način kupnje na web shop-u

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena,.Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u meni „Košarica“. Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su sa PDV-om i bez PDV-a. Pristupom meniju „Košarica“ dobivate uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu sa PDV-om. Proizvod uvršten u „Košaricu“ kupuje se klikom na tipku „Na blagajnu“. Nakon pritiska na tipku „Na blagajnu“ pristupate u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni se odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja. Prilikom narudžbe pored svakog proizvoda biti će naznačena cijena poštarine. Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda. Za sve narudžbe iznad 500 kn (uključen PDV) dostava je besplatna, dok se dostava za narudžbe ispod iznosa 500 kn (uključen PDV) naplaćuje 38 kn (uključen PDV). Nakon primitka podataka iz narudžbe na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu. Harta d.o.o. obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ukoliko Harta d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca robe telefonski ili e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda, roka isporuke ili otkazivanja naručenog proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi biti će isporučeni. Zbog svega navedenog, poželjno je pričekati odjel prodaje kako bi se provjerila dostupnost naručenih proizvoda ili dogovorila eventualna zamjena sličnih artikala i nakon toga izvršiti uplatu.

5. Naplata / autorizacija

Sve cijene na narudžbi su izražene u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), sa PDV-om i bez PDV-a .U slučaju plaćanja e-banking-om i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

6. Pravo na raskid ugovora

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor o kupoprodaji zaključen putem internetske trgovine u roku od 14 dana od dana kada je njemu ili osobi koju je on odredio Proizvod predan u posjed. Kupac to može učiniti putem bilo kakve nedvosmislene pisane izjave poslane Prodavatelju na e-mail, adresu ili telefaks Prodavatelja navedene u elektronskoj potvrdi narudžbe u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili e-mail i podatke o naručenom ili primljenom proizvodu.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako Kupac jednostrano raskine ovaj Ugovor, Prodavatelj će izvršiti povrat novca koji je primio od Kupca, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je zaprimljena odluka Kupca o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko je Kupac odabrao drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju je Prodavatelj ponudio. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu. U slučaju da Kupac pristane na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat.

Smatra se da je Kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošalje ili preda robu u originalnom pakiranju i neoštećenu Prodavatelju, odnosno osobi koju je Prodavatelj ovlastio za primanje robe.

Povrat novca biti će izvršen isključivo nakon što Prodavatelj na adresu označenu na računu zaprimi Proizvod. Neposredan trošak povrata robe snosi sam Kupac. Vraćeni Proizvodi moraju biti nerabljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži uz priloženu presliku računa. Kupac odgovara za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji u slučajevima definiranim člankom 79 Zakona o zaštiti potrošača. Kupac je sam odgovoran za pristup svojem sustavu i sam će se pobrinuti za osiguranje korisničkih podataka i lozinki. Kupac jamči za točnost i istinitost svih dostavljenih podataka te Prodavatelju odgovara za štetu nastalu zbog netočnih odnosno neistinitih podataka.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. U slučaju povrata robe koja je korištena, nema svu pripadajuću ambalažu ili nije dovedena u prvobitno stanje kao na dan kupovine teretimo Vas za iznos od 50% vrijednosti vraćene robe za manipulativne troškove povrata, odnosno minimalni iznos od 100 kn. U slučaju povrata robe koja je vidno korištena Prodavatelj ima pravo odbiti povrat u potpunosti.

  Obrazac za jednostrani raskid ugovora

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora možete elektronički ispuniti i poslati. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora Prodavatelj će dostaviti Kupcu, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

7. Podaci o proizvodima

Podaci o proizvodima na web shop-u sačinjeni su temeljem baze podataka Harta d.o.o. Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Harta d.o.o. posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web shop-u harta.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na web shop-u harta.hr zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

8. Raspoloživost proizvoda

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 7 radnih dana, ne uključujući subotu.

9. Dostava

Dostavu vršimo našim dostavnim vozilom (Rijeka i okolica) i putem dostavnih službi prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave na adresu kupca ili na adresu treće osobe koja je navedena prilikom narudžbe. Plaćenu robu možete preuzeti i na našem skladištu u Matuljima. U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno: za sve narudžbe iznad 500 kn (uključen PDV) dostava je besplatna, dok se dostava za narudžbe ispod iznosa 500 kn (uključen PDV) naplaćuje 38 kn (uključen PDV). Harta d.o.o. se obvezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 2-5 radna dana od dana sklapanja ugovora , ukoliko su svi artikli dostupni na skladištu. Ukoliko isporuka kupljene robe nije moguća na adresi koju je naznačio kupac zbog toga što kupac trenutno nije na naznačenoj adresi troškove slijedeće isporuke, kao i sve druge moguće troškove zbog neuspjele isporuke, snosi kupac. Proizvod se smatra isporučenim kada kupac ili od kupca ovlaštena osoba parafira pisanu potvrdu o preuzimanju iste te istu dostavi Prodavatelju ili preda dostavnoj službi.

10. Povrat i reklamacije

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju Harta d.o.o. i to e-mailom, telefonski ili pismeno. Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima: isporuka robe koja nije naručena, isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja, isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu. Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje odmah to napomenite jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS)

Člankom 14. stavkom 1. Uredbe (EU) br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova, koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS.

11. Zakonsko jamstvo za materijalni nedostatak proizvoda

Prodavatelj je prema pravu EU-a (Direktiva 1999/44/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 25. svibnja 1999. te čl. 422. Zakon o obveznim odnosima) odgovoran za nesukladnost koja postane očita u minimalnom roku od dvije godine od isporuke robe.

Materijalni nedostatak može se uvažiti kada:

  • artikl nema karakteristike potrebne za njegovo normalno korištenje ili promet,
  • artikl nema karakteristike koje su potrebne za posebno korištenje zbog čega ga kupac kupuje, a koje je prodavaču poznato odnosno moralo bi mu biti poznato,
  • artikl nema karakteristike ili odlike koje su izričito ili prešutno dogovorene odnosno propisane, prodavač je izručio artikl koji nije u skladu s uzorkom ili modelom, osim ako je uzorak ili model prikazan samo u informativne svrhe.

Kako se provjerava primjerenost artikla?

Provjerava se pomoću drugog besprijekornog artikla iste vrste, istovremeno s izjavama proizvođača, odnosno navođenjima na samom artiklu.

Kako se materijalni nedostatak uvažava?

Kupac nas mora obavijestiti o eventualnom materijalnom nedostatku s detaljnim opisom istog u zakonom propisanom roku. Kupac nam istovremeno omogućava pregled artikla.

Pravo na uvažavanje materijalnog nedostatka na artiklu detaljnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača.

U slučaju povrata artikla, kupac je dužan obratiti se prodavaču putem e-maila na harta@harta.hr i dogovoriti se za preuzimanje artikla na unaprijed dogovorenoj adresi. U tom slučaju troškove vraćanja artikla snosi prodavač to jest tvrtka Harta d.o.o. , a sve informacije koje su nam potrebne za preuzimanje pošiljke na adresi kupca dogovoriti ćemo putem e-maila ili telefonskog poziva.

  Obrazac za povrat artikla i uvažavanje materijalnog nedostatka

12. Ostali uvjeti

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašom lozinkom. Nepridržavanjem navedenog Harta d.o.o. ima pravo tražiti naplatu eventualne štete. Harta d.o.o. ima pravo tražiti promjenu lozinke te blokirati Vaš korisnički račun ukoliko postoji propust u sigurnosti.

Harta d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije. Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje harta.hr stranica.

Harta d.o.o. se svim svojim snagama trudi osigurati skladnost i ažurnost podataka objavljenih na internetskim stranicama. Unatoč tome mogu se karakteristike proizvoda, njihovo stanje na skladištu i cijena promijeniti tako brzo da Prodavatelj ne uspije na vrijeme ažurirati podatke na internetskim stranicama. U tom slučaju Prodavatelj će Kupca u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju obavijestiti o promjenama i omogućiti mu opoziv narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.

13. Primjena uvjeta prodaje

Korištenjem usluga web shop-a www.harta.hr prihvaćate ove uvjete prodaje. Ako niste suglasni s uvjetima nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode. Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama Harta d.o.o. te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web shop. Harta d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

14. Autorska prava

Harta d.o.o. je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove web stranice. Cjelokupan sadržaj sa web stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja niti ustupati trećim osobama. Korištenje Harta d.o.o. stranica je isključivo na vlastitu odgovornost i Harta d.o.o. ne priznaje odgovornost za bilo kakvu štetu koja eventualno može nastati korištenjem istih.

15. Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.